Чому необхідна гімнастика для людей похилого віку

Спорт важливий у будь-якому віці, особливо у похилому. Досягаючи пенсійного віку, майже кожен має чималий перелік хронічних захворювань. В основному, це суглоби, серцево-судинна система, нервова система. Звичайно, всі вони потребують медикаментозного лікування. Але спорт є важливою частиною підтримання організму в тонусі. Тому вкрай важливо робити неважку, але щоденну гімнастику чи зарядку. 

Необхідно виконувати вправи на витривалість, координацію та загальну гнучкість. Обмежте вправи на силу та швидкість, особливо, якщо раніше ви спортом ніколи не займалися. Починайте виконувати легкі вправи та поступово збільшуйте навантаження. Для початку достатньо робити 5-7 вправ, по 2-3 повторення. Поступово нарощуйте кількість вправ до 15-20, а повторення до 8-10 разів.

Якщо ви хочете почати бігати, але ніколи раніше цим не займалися, краще почати з коротких прогулянок в спокійному темпі, щодня потроху збільшуючи їх тривалість та швидкість руху. Через 2-3 тижні занять можна переходити на легкий біг.

У пансіонаті для людей похилого віку Русалка, ми організовуємо заняття спортом систематично. Найбільш оптимальним будуть тренування 3 рази на тиждень по 30 хвилин. Якщо вийде, кількість тренувань можна збільшити, а от тривалість краще залишити на тому ж рівні.

Контакти та розташування
Телефон
Розташування пансіонату Русалка
с.Підгірне, шосе Львів-Тернопіль 1
Прийом пацієнтів

Пн-Пт 9:00 – 18:00

Залиште свої контактні дані і наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом!