Особливості харчування людей похилого віку

Харчування людей похилого віку відіграє надважливу роль. Воно повинно бути не лише повноцінним, але і збалансованим, з урахуванням насамперед вікових особливостей організму. Необхідно враховувати три важливих моменти:

    • Функціонування внутрішніх органів і систем вже не таке стабільне. Тому організму потрібна допомога у вигляді правильно підібраних продуктів, щоб не створювати додаткове навантаження.
    • Стан зубів. Рідко у кого в похилому віці є свої міцні зуби. В основному спостерігається часткова або повна їх відсутність внаслідок неправильного догляду, цукрового діабету чи інших супутніх захворювань. Таким чином, їжа погано пережовується, змочується слиною і як наслідок погано перетравлюється організмом.
    • Супутні хронічні хвороби, які вимагають особливого харчування. Це різноманітні язви, гастрити, непереносимість певних продуктів.

Таким чином, при розробці раціону людини похилого віку необхідно враховувати всі нюанси функціонування її організму. Це досить важко зробити в домашніх умовах. Проте приватний будинок для людей похилого віку Русалка має спеціально навчений персонал, завдання якого забезпечити повноцінне харчування без додаткових навантажень на старечий організм.

Харчування повинно бути максимально різноманітним, щоб не прискорювати старіння організму. Достатня кількість поживних і мінеральних речовин повинні поєднуватися з енергетичною збалансованістю. Важливо, щоб калорійність раціону відповідала енерговитратам організму і ні в якому випадку значно не перевищувала їх.

Контакти та розташування
Телефон
Розташування пансіонату Русалка
с.Підгірне, шосе Львів-Тернопіль 1
Прийом пацієнтів

Пн-Пт 9:00 – 18:00

Залиште свої контактні дані і наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом!